Sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is een persoonlijke toevoeging op je cv waarin je jezelf als het ware verkoopt en de lezer overtuigt waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de vacature. Je cv stuur je mee als bijlage bij je brief, waarnaar je kunt verwijzen als dat nodig is.

Een sollicitatiebrief heeft vaak een vaste volgorde waarin je de volgende punten opneemt:

  • Hoe ben je aan deze vacature gekomen?
  • Waarom wil je deze baan?
  • Wie ben je en waarom denk je geschikt te zijn voor de functie. Beschrijf hier je pluspunten en persoonlijke eigenschappen waarvan je denkt dat deze bij de functie passen.
  • Wat heb je te bieden aan het bedrijf?


Sluit je brief af met een samenvattende zin waarin je verwijst naar een mogelijk sollicitatiegesprek om je brief persoonlijk toe te lichten. Wees enthousiast, zelfbewust en formuleer je brief positief. Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, lees dan deze tips goed door voor een goede voorbereiding

OPMAAK SOLLICITATIEBRIEF

Besteed hier ook wat aandacht aan. Gebruik voor de opmaak van je brief een leesbaar lettertype en zorg dat je brief er verzorgd uitziet. Beperk het tot één A4 en laat alles door een bekende nog even controleren om spelfouten en kromme zinnen eruit te halen.